domenica 28 giugno 2009

Un vin morbid..


Su di une publicitât di un vin che zire sui canai da television di fevele da importance dal terroir (sperin che savedin di ce che fevelin) e da impuartance che à le morbidece di un vin. Par definì le morbidece o miôr le molece di un vin che si pol ricognossi a l'esam gustatîf ciapi spunt dal manual di Gotart Mitri "L'art dal cercjadôr di vins" (Ed. Societât filologjiche furlane): Slis: si lu dîs di un vin dulà che si sint une decise sensazion di molece par vie di une buine concentrazion gliceriche e alcoliche. Par solit si trate di vins struturâts e madûrs che si ju bêf dai 4 ai 8 agns de date di produzion. Cheste valutazion e pues sei slargjade ancje a chei vins che àn une cuantitât di sucar residuis dentri tra 5-10 gr/l.


Cumò cercjà e valutà.. no covente un diploma di sommelier par chest!

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