sabato 6 settembre 2008

Brunello e disciplinar di produzion

Si è vidut secuestrà butilis di Brunello, di aziendis ancje famosis, fat cun ue difarente dal Sangiovese, cince rispetà il disciplinar di produzion, lis regulis che sigurin chel chel compre da cualitat dal prodot. Ma cuai sono i limis tan contestas dal disciplinar di produzion? Soredut usà dome ue Sangiovese, prodote tal territori comunal di Montalcino. Tanc sostegnin che no si pol produsi un vin al 100% Sangiovese, ma l'è mior tajalu cun un tic di merlot, cabernet o altris vins. Esperiencis dal genar son stadis fatis, ma le cuestion je che no si pol clamalu Brunello, baste clamalu in altre maniere. Se no si fevele di condono! Si à di dì che si a scherzat e no si son rispetadis lis regulis, e che certis butilis "di ecellenze", no son propit cussì. Alore parce cirè di modificà il disciplinar? In nom da modernitat? Da evoluzion dal gust di chei che lu bevin? o in prevision da gnove normative di classificazion dai vins propueste da Union Europee?

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